petak, 23. lipnja 2017.

Popravite cirkulaciju i vratite životnu snagu! ARGI +

Forever Living Product ARGI +

      (L-arginin i vitaminski kompleks)
Što je to L-arginin?

L-arginin je aminokiselina koja je toliko snažna da je znanstvenici zovu “čarobna molekula”.
Razlog  tome je što naš organizam pretvara L-arginin u dušikov oksid,molekulu koja pomaže opuštanje krvotoka,širenje krvnih žila i samim time bolji protok krvi.
Pospješuje relaksaciju krvnih žila, moćan je antioksidans i djeluje kao signalna molekula u staničnoj komunikaciji.
 Pomaže funkcijama svakog našeg organa.
 L-arginin je esencijalna aminokiselina koju organizam proizvodi samo pod posebnim uvjetima,uz određene tvari. Ako te tvari nedostaju u organizmu ili nisu prisutne u potrebnoj mjeri, L-arginin se pretvara u esencijalnu odnosno potrebnu aminokiselinu i njen nedostatak se obavezno mora nadoknaditi.


 
Za njegovu nadoknadu treba se pobrinuti i kod bubrežnih bolesti jer se u tom slučaju smanjuje sinteza L-arginina u organizmu. Osnovne materije kao što su kreatinin, dušikov oksid, tvari za prijenos impulsa u mozgu ili prenosioc bjelančevine koja regulira imunitet, takođe sadrže arginin.
 
Pošto se L-arginin može naći u ljudskom organizmu, njegovo unošenje nema štetno djelovanje. L-arginin je podloga za sintezu dušikovog oksida i kao takva, ima brojne povoljne osobine. Povećanjem njegovog nivoa u organizmu se pospješuje stvaranje dušikovog oksida.
 
Dušikov oksid --1992. godine proglašen je „molekulom godine“, a
ARGI+ je specijalno formuliran isključivo za Forever Living Products u suradnji sa dr.sc. med. Ferid Murad-om – dobitnikom Nobelove nagrade 1998.godine za medicinu i fiziologiju, svjetski poznatom stručnjaku po njegovom naučnom radu na temu dušik oksida. 


Pogledajte video i saznajte više na temu Argi+/dr.Murad


Dušikov oksid je važan vazodilatator (pospješuje širenje krvnih žila). Zahvaljujući njegovoj sintezi, u krvnim žilama cirkulira veći volumen krvi i tako se ostvaruje opskrba kisikom, hranjivim tvarima, tekućinom  i hormonima.
 Zahvaljujući tome može se poboljšati funkcioniranje skoro svakog organa. Zato ima i veliku ulogu u održavanju ili uspostavljanju zdrave cirkulacije, visokom pritisku, začepljenje krvnih žila ili sužavanju koronarnih krvnih žila.
 
Brojna kardiološka ispitivanja ukazuju da kod srčanih bolesti možemo ublažiti bol u grudnom košu i povećati djelovanje, snagu i rad mišića srca.
 
U transplantiranim organima brzo nastaje začepljenje krvnih žila. Ovo opasno stanje može postati kronično i često dovodi do nove transplantacije ili smrti. U krvnim žilama transplantiranog tkiva, kontinuirano se povećava broj stanica glatkih mišića, zbog čega se sužava presjek krvnih sudova i to dovodi do pogoršanja cirkulacije.
 
Nastanak prevelikog broja stanica glatkih mišića nastaje i zbog imune reakcije na transplantirana tkiva. U takvim uvjetima dušik oksid se ponaša kao citoprotektivni faktor (faktor za zaštitu stanica) jer smanjuje toksičnost koju izazivaju slobodni radikali i sprječava da trombociti i leukociti udaraju u zidove krvnih žila i da se zalijepe za njih. Dopuna L-arginina u tjelesnim rezervama je u ovim slučajevima vrlo poželjna jer dokazano sprječava brzo začepljenje u novo ugrađenom organu.

ARGI+ dobrobit za organizam:

 -regulira krvni tlak
 -održava opće zdravlje krvožilnog sustava
 -održava imunitet i mišiće
 -osigurava rast i oporavak kostiju i tkiva
 -poboljšava i održava mušku spolnu funkciju
 -razgrađuje masti i glukozu
 -proizvodi hormone koji djeluju protiv starenja
  i još mnogo više…

Sprječava sudaranje krvnih zrnaca, a time stvaranje tromba i nastanak tromboze. Unošenje L-arginina povoljno djeluje i na prevenciju komplikacija krvnih žila kod šećerne bolesti, a unošenje povećane količine L-arginina može biti korisno i kod već nastalih problema krvnih žila – zahvaljujući upravo stvaranju dušikovog oksida koji djeluje na širenje krvnih žila.

Kod šećernih bolesnika to je vrlo značajno, jer L-arginin spada u onaj mali broj aminokiselina, koje pospješuju stvaranje inzulina bez povećanja koncentracije šećera u krvi. Uočeno je da povoljno djeluje na ublažavanje vaskularne (tenzijske) glavobolje i migrene kod nestabilnog krvnog tlaka zahvaljujući opuštanju glatke muskulature.
 
Pomaže metabolizmu bubrega, oslobađa organizam od otrovnih tvari, posebno u slučajevima kada se nagomila amonijak.


Podiže imuni sustav, pogotovo ako se uzima zajedno sa vitaminom B i masnim kiselinama Omega-3.


Kod sportskih aktivnosti i treniranja pomaže u održavanju odgovarajućeg mišićnog tonusa, povećava mišićnu snagu, pa čak i gubitak masti. Ubrzava regeneraciju mišića jer razgrađuje nusproizvode metabolizma bjelančevina. Povećava prokrvljenost mišića i zbog toga je veoma popularan među onima koji se bave teškim tjelesnim aktivnostima.


Poboljšava cirkulaciju u krvnim žilama mozga čime se postiže bolja koncentracija.
Liječnici preporučuju korištenje L-arginina kod  problema sa erekcijom i kao terapiju kod neplodnosti, a pored erekcije pomaže i oslobađanje seksualnih hormona i širi stjenku krvnih žila šupljih organa.
80% aminokiselina u spermi muškarca potiče od L-arginina.
Povećava broj spermatozoida i poboljšava njihovu pokretljivost.
Neophodan je kod osoba koje imaju problema za začećem i steritetom / muškim i ženskim.
Za poboljšanje spolne moći (erekcije) preporučamo i multi maca tablete.
Izgradnjom bjelančevina u tijelu L-arginin regenerira stanice, ubrzava zarastanje rana, sprečava starenje pospješenjem sinteze kolagena i povećanim taloženjem kolagena u ranama. Zbog toga raste potreba organizma za 

L-argininom kod opeklina, povreda velikih površina kože i kiruških rana.
 
Dušik oksid koji se stvara iz L-arginina u bijelim krvnim zrncima uništava bakterije i viruse.


Potpora metabolizmu: Sastojci u ARGI+ mogu pomoći kod skidanja viška kilograma time što ubrzavaju metabolizam masti i šećera. 
 
Naučna istraživanja u Japanu su dokazala da vrlo uspješno uništava viruse herpesa  i gripa.
U ovom kratkom sažetku vidimo da je L-arginin zaslužno dobio ime „čudesna molekula“ i  širom svijeta je u centru medicinskih i fizioloških istraživanja.
 
ARGI+(voćna mješavina)sastav:


nar poznat po jakom antioksidativnom djelovanju
ekstrakt crnog vina koji pomaže u očuvanju zdrave razine kolesterola
ovojnica grožđa i maline za zdravlje krvožilnog i imunološkog sustava
Argi + osigurava 5 grama L-arginina po dozi plus vitamine koji osiguravaju snagu vašem tijelu tijekom cijelog dana


Priprema

Pomiješati ga sa Aloe Vera Gelom , Aloe Bloosom tea čajem  za  efikasniji  učinak,a može i vodom. 



Proizvode kompanije FLP – FOREVER LIVING PRODUCTS možete kupiti samo od distributera kompanije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Osmjeh grije dušu!

Povodom svjetskoga dana osmjeha 10.01. odlučila sam malo "razmišljati na glas" o njegovoj važnosti, o njegovom djelovanju na nas s...