srijeda, 13. rujna 2017.

FOREVER B12 PLUS + folna kiselina



FOREVER B12 PLUS                     

(Vitamin B12 + folna kiselina)

Vitamini B skupine djeluju zajedno u svrhu poboljšanja metabolizma, imunološkog i živčanog sustava, čuvaju kožu i mišiće, potiču rast i podjelu stanica te imaju mnoge druge pozitivne učinke na zdravlje organizma. 

Zanimljiv je podatak da nekada nije bilo potrebe za nadoknadom bilo kakvih vitamina,dobrih crijevnih bakterija i ostalih nutrijenata jer smo sve to dobivali iz hrane...današnji način života,loši nutritivni sastojci voća i povrća zatrovanih raznim kemikalijama za brži rast,zatrovanost mesa kojega jedemo antibioticima i ostalim kemikalijama također za brži rast, doveli su do potrebe za unosom u obliku tableta ili injekcija.

Simptomi nedostatka B vitamina u organizmu



Simptomi nedostatka kompleksa vitamina B ovise o kojem se vitaminu radi i mogu se kretati od najobičnijeg umora,pospanosti i manjka koncentracije, pa do anemije i poremećaja imunološkog sustava. Mnoga neurološka oštećenja i simptomi poput demencije, paranoje, depresije i promjena u ponašanju dovode se u vezu s nedostatkom vitamina B.
Ponekad se javljaju i tjelesne senzacije poput ježenja tijela na pojedinim mjestima,osjećaj trnjenja u rukama i nogama...
Vidljivi simptomi najčešće su osip i pukotine kože oko usana te sklonost infekcijama.
Nadoknada vitamina B skupine koristi se kod nespecifičnih kožnih bolesti, neuroloških bolesti ili nekih pojava koje mogu upućivati na nedostatak zbog nedovoljnog unosa hranom, a to su npr. lomljivi nokti i ispadanje kose. 
Vitamini B1, B6 i B12 preporučeni su kod bolesti neurološkog sustava. 


B6-folna kiselina je ključna za rast i razvoj, rad živčanog sustava i pravilno funkcioniranje mozga. Smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, uključujući rak debelog crijeva, vrata maternice i pluća.
 Folna kiselina je ključna za rast i razvoj, pravilan rad živčanog sustava i zaštitu tijela od prijevremenog starenja.
U trudnoći folna kiselina pomaže rastu fetusa i placente. Smanjuje rizik od nastanka niza urođenih poremećaja neurološkog sustava.
Manjak vitamina B12 nastaje i zbog uzimanja određenih vrsta lijekova.



Odlična kombinacija Forever B12 Plus sadržava vitamin B12 u kombinaciji s folnom kiselinom ...

koristeći formulu vremenskog oslobađanja da pospješi metaboličke procese, uključujući diobu stanica, sintezu DNA, proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i pravilno funkcioniranje živčanog sustava.

Vitamin B12 ili Cyanocobalamin (jedini vitamin koji sadrzi kobalt) bio je prvi put otkriven 1948. godine kao hranjivi faktor koji štiti od teške anemije. B12 sa folnom kiselinom  djeluje i na snižavanje nivoa homocisteina u tijelu => (Homocistein – neovisni čimbenik rizika za razvoj ateroskleroze. Ateroskleroza je vodeća bolest arterija i osnovni je uzrok bolesti srca, infarkta i moždanog udara.)
Nedostatak folne kiseline je kritičan za razvoj fetusa u toku prva tri mjeseca trudnoće. Koristan je i za žene koje žele da ostanu u drugom stanju jer priprema tijelo majke na razvoj zdravog neurološkog sustava fetusa.
Bitna je  nadoknada i u vegetarijanskom načinu prehrane jer se B12 normalno dobiva iz namirnica životinjskog podrijetla.
Višak se izlučuje u mokraći tako je mogućnost predoziranja gotovo nemoguća,
ali svejedno treba biti na oprezu.




NAČIN PRIMJENE: 1-2 tablete dnevno, poželjno poslije jela.
PAKIRANJE: 60 tableta





Nema komentara:

Objavi komentar

Osmjeh grije dušu!

Povodom svjetskoga dana osmjeha 10.01. odlučila sam malo "razmišljati na glas" o njegovoj važnosti, o njegovom djelovanju na nas s...